Fortællinger om arbejde - Didde Maria Humle (Copenhagen Business School (CBS), 2013)
Denne afhandling er en artikelbaseret afhandling bestående af fire artikler og en kappe. Afhandlingen er et narrativt og etnografisk casestudie af, hvordan job- og personalekonsulenter i en specifik konsulentvirksomhed gennem arbejdspraksisfortællinger om selv, arbejde og organisation arbejder med at skabe mening og identitet (individuel, kollektiv og organisatorisk) i forhold til deres daglige arbejde og organisationen. Konsulenternes daglige arbejde er kendetegnet ved at være immaterielt videnarbejde (Alvesson, 2000; Ipsen, 2006), hvor både input (konsulenternes viden og erfaringer) og output (kandidater, kunder og samarbejdspartneres tilfredshed og fremdrift) er af en immateriel karakter. Herunder fremstår det centralt, at en stor del af arbejdet er at etablere og ”være i” relationer til kandidater, kunder, virksomheder og samarbejdspartnere, og at konsulenterne er centrum for mange, til tider modsatrettede, krav og forventninger fra kunder, kandidater, kollegaer, ledelse osv.
hdl:10398/8778
Keywords: 650