Om pengemengden - Marie Norum Lerbak (Norges Bank, 2013)
I dette notatet drøftes utviklingen i ulike pengemengdeaggregater, samt sammenhengen mellom disse og utviklingen i kreditt. I kjølvannet av finanskrisen og krisen i det europeiske statspapirmarkedet har spørsmal relatert til disse størrelsene igjen fatt oppmerksomhet. Eksempler pa en rekke økonomiske transaksjoner illustrerer hvordan transaksjoner mellom publikum, banker, sentralbanken og staten pavirker (eller ikke pavirker) veksten i pengemengde og kreditt. Dette bidrar til a sette penge- og kredittaggregatene inn i et mer fullstendig lys som kan være nyttig a ha i bakhodet nar sentralbanker verden over bruker pengemengden som et alternativt pengepolitisk virkemiddel.
hdl:11250/2506993
Keywords: 330