Norske bankars valutafinansiering av eigedelar i norske kroner - Jermund Molland (Norges Bank, 2014)
Norske bankkonsern finansierar eigedelar i norske kroner ved a ta opp lan i utanlandsk valuta. Gjennom marknadane for valutabyter vekslar bankkonserna valuta til kroner og styrer likviditeten i ulike valutaer over tid. Tilpassinga gjer marknadane for valutabyter til ein sentral del av det finansielle systemet.
hdl:11250/2506917
Keywords: 330