Eğitim ve Sağlık Politikalarının Tasarruf Üzerindeki Etkileri - Ümit Özlale (Turkish Economic Association, 2012)
Bu çalışmada, eğitim ve sağlık politikalarının ve bu alanlarda yapılan harcamaların tasarruf eğilimleri üzerindeki etkisi araştırılmaktadır. Burada kaynak olarak gösterilen uygulamalı ve kuramsal çalışmalar, eğitim ve sağlık harcamalarının tasarrufları arttırdığını göstermektedir. Bu çalışmalarda ayrıca, bu alanlardaki harcamaların pozitif dışsallık özelliği göstermesinden dolayı bu sektörlerde etkin kamu politikalarına ihtiyaç duyulduğu vurgulanmaktadır. Bu çalışmanın son bölümünde Türkiye ekonomisindeki sağlık ve eğitim harcamalarının sanayileşmiş ülkelerle karşılaştırmalı bir incelemesi sunulmaktadır.
Keywords: 330