Heterodoks skepsis: Om matematisk formalisme i økonomi - Finn Olesen (University of Southern Denmark, Department of Environmental and Business Economics (IME), 2008)
Som bekendt er anvendelsen af en matematisk formalisme i mikro- som i makroøkonomisk teori i dag særdeles udbredt. Herved hævdes det ofte, at økonomi som fagdisciplin betragtet har vundet en uomtvistelig videnskabelig status, der bringer økonomi i en klasse for sig blandt de samfundsvidenskabelige fagdiscipliner. Om udbredelsen af den matematiske formalisme og en heterodoks skepsis hertil handler denne kommentar til den løbende debat om, hvorledes den økonomiske metodologi bør udformes. Den heterodokse skepsis repræsenteres i papiret især af den post keynesianske tænkning.
Keywords: 330; Wissenschaftliche Methode; Wirtschaftswissenschaft; Mathematische Ökonomie; Mathematik; Kritik; Postkeynesianismus